Begin jaren tachtig hadden de heer en mevrouw Gronheid een winkel-woonhuis in Gouda. Ze besloten om in het gemoedelijke Stolwijk een vrijstaande woning met een royale tuin van 3.000 m² te kopen, bedoeld als tweede huis. Er moest veel aan het pand gebeuren en een drastische verbouwing volgde, die flink wat tijd in beslag nam. Meneer Gronheid: ‘Stap voor stap ontstond een paradijsje dat te bereiken is via een eigen oprijlaan, dus we beschikken over veel privacy.

In 1987 zijn we hier permanent komen wonen. We hebben hier veel plezier beleefd met onze kinderen. Later kwamen onze vier kleinkinderen vaak logeren in ons fijne gastenverblijf. Een stuk van hun jeugd ligt hier. Het is een heerlijk domein. Regelmatig horen we dat mensen dit de mooiste plek van buurtschap ’t Beijersche vinden. Dit buurtschap is een hechte gemeente waar voor jong en oud veel wordt georganiseerd. Er is een florerende Oranjevereniging en een schaatsclub. In de Krimpenerwaard wordt bovendien de beste kaas van Nederland gemaakt: Stolwijker kaas en het mooie polderlandschap is beschermd gebied. Toch is het voor ons tijd voor de volgende stap, al hebben we wel gemengde gevoelens omdat we er al veertig jaar zo van genieten om hier te wonen Wanneer je over de Beijersche toegangspoort rijdt, valt alles van je af.

Direct een goede klik

Het is een fantastische locatie maar niet om alleen achter te blijven. Nu zijn we allebei nog gezond en energiek en we willen heel bewust samen vanuit deze situatie aan een nieuwe fase beginnen. We hebben daarom besloten om ons te gaan oriënteren op woongebied en gingen een huis in Oudewater bezichtigen. Dat liep op niets uit maar tijdens een gesprek met de makelaar van die woning adviseerde zij om voor de verkoop van onze eigen woning contact te zoeken met Schep Makelaars. De reden daarvan is dat zij goed thuis zijn in de aan- en verkoop van huizen in het buitengebied. Dat advies hebben we opgevolgd en daar hebben we geen spijt van. We hadden direct een goede klik met de makelaar Alex Peters en ook de ondersteuning op kantoor door Marjon Hofma verliep zeer plezierig. Ze handelen adequaat, zijn deskundig en hebben oog voor de menselijke maat.

 

We wisten niet precies wat we konden verwachten toen we besloten om ons huis in de verkoop te zetten, want er verschenen berichten in de media dat de woningmarkt iets aan het afkoelen was en inmiddels hadden we ook een appartement in Oudewater gekocht. We waren dus blij verrast dat het verkoopproces razendsnel verliep. De eerste kijkers kwamen op een vrijdag. Zij waren op slag verliefd en brachten de dag erna al een bod uit. Twee dagen later hebben we de koop kunnen sluiten.

Prachtige glossy

Schep Makelaars had een prachtige glossy met mooie foto’s en informatie over ons huis voor alle potentiële kopers neergelegd. Dat vonden wij heel sterk. Zo krijgen geïnteresseerden de kans om thuis alles nog eens rustig door te nemen en om vrienden of familie ook een goed beeld te kunnen geven. Het was grappig dat er slechts een exemplaar aan de eerste kijkers hoefde te worden aangeboden.
We hebben met de nieuwe bewoners afgesproken dat we ons huis over een ruim een half jaar opleveren dus we gaan nog een aantal maanden genieten van onze woning en ons langzaam voorbereiden op de verhuizing naar ons appartement. Ook daar hebben we heel erg veel zin in. We hebben de stap gezet om hier weg te gaan en we gaan dan ook samen doorpakken.’


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.> Terug naar het overzicht