Een knooperf is een voormalig boerenerf in een kleinschalig landschap dat volop ruimte biedt aan wonen en werken in een landelijke omgeving. Deze trend is al een tijdje gaande en staat haaks op de schaalvergrotingstrend, maar sluit aan bij de ontwikkeling dat er jaarlijks ook een groot aantal boerenbedrijven gestaakt worden.

Hernieuwd gebruik

De term knooperven is niet nieuw en de toepassing ook niet. Al ruim tien jaar geleden kwam het fenomeen opzetten. Knooperven zijn projecten waarbij het gaat over het hernieuwd gebruik én eigenaarschap van de vrijkomende agrarische erven in het landelijk gebied van Nederland. De nieuwe bewoners gaan daarbij zorg dragen voor het omliggende landschap, de recreatieve toegankelijkheid en de versterking van de landbouw.

Doordat de overheid bedrijfsbeëindiging omwille van de stikstofcrisis momenteel sterk stimuleert, zien we bij Schep Makelaars dat knooperven (weer) vaker de kop op steken. De trend past ook perfect in de ontwikkelingen rondom de aandacht die er is voor wonen in het buitengebied en het vergroten van de diversiteit in het landschap. Waarbij hernieuwd gebruik vaak een snelle en relatief goedkope oplossing is voor zowel koper als verkoper.

Vraag en aanbod

Schep Makelaars brengt graag vraag en aanbod bij elkaar. Bent u op zoek naar een knooperf om landelijk te gaan wonen of bent u in het bezit van een voormalig boerenerf? Dan komen wij graag met u in contact om te bekijken of we vraag en aanbod bij elkaar kunnen brengen.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.> Terug naar het overzicht