‘De makelaar van Schep Makelaars is realistisch en toegankelijk’


 

Meer rust, meer ruimte en wat vee om de deur. Daar waren Thijs en Terres Vonk al een tijdje naar op zoek. Ze woonden in een karakteristiek herenhuis op een ruim perceel in het centrum van Montfoort en tijdens hun kampeervakanties in de Achterhoek bekroop hen het gevoel dat zij in die landelijke omgeving de volgende fase van hun leven wilden doorbrengen. Terres Vonk: ‘Gezien onze leeftijd en de gunstige huizenmarkt besloten wij ons huis te gaan verkopen. Wij zijn in zee gegaan met Schep Makelaars en dat is ontzettend goed bevallen.’ 

‘Het huis in Montfoort is geen landelijk gelegen woning maar wel een speciaal pand dat stamt uit 1880. Ik ben in dit bijzondere huis geboren en opgegroeid en ben er na het overlijden van mijn ouders weer ingetrokken, samen met mijn man. Destijds hebben wij het flink verbouwd en wij hebben er met heel veel plezier in geleefd. Het huis was zo vertrouwd, wij waren er echt dol op en hebben het altijd met zorg onderhouden. Toch waren wij toe aan een volgende stap. Eind vorig jaar, toen de huizenmarkt op zijn hoogtepunt was, wilden wij ons huis laten taxeren. Wij gingen samenwerken met Alex Peters van Schep Makelaars. Hij is realistisch, toegankelijk en heeft verstand van bijzondere woningen. 

Nuchter

In het najaar heeft hij de waardebepaling van ons pand gedaan. Wij besloten om eerst op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen en daarna ons huis in Montfoort te verkopen. Begin februari kwamen wij in de buurt van Doetinchem en Ulft het perfecte huis tegen. De kans van ons leven, die wij niet wilden laten lopen. Alex was niet onze aankoopmakelaar maar heeft ons wel waardevol advies gegeven tijdens het koopproces, zeer sympathiek. Daarna is het balletje van de verkoop gaan rollen. Ik was in het begin best sceptisch want onze verbouwing was al een flinke tijd geleden, er hing een behoorlijk prijskaartje aan de woning en wij hadden ondertussen al het andere huis gekocht. Toen de oorlog in Oekraïne losbarstte, werd het nog spannender omdat wij geen idee hadden wat dat, naast alle ellende, voor de huizenmarkt zou betekenen maar Alex bleef nuchter en wist ons te kalmeren. 

Op slag verliefd

Eind april is onze woning op Funda geplaatst en daarna volgden in korte tijd een flink aantal bezichtigingen die resulteerden in twee interessante biedingen. In overleg met Alex hebben wij begin mei de knoop doorgehakt. Het was voor alle partijen prettig dat er snel duidelijkheid kwam en de koop kon worden afgerond. Uiteindelijk is ons herenhuis verkocht voor het bedrag dat uit de waardebepaling van Alex kwam, dat vind ik echt ongelooflijk. De kopers zijn een jong gezin uit Amsterdam. Zij besloten weg te gaan uit de stad met het oog op hun kind maar wilden wel in de buurt van familie en werk wonen. Toen zij ons huis in Montfoort zagen, waren zij op slag verliefd. Het zijn leuke mensen die je zo’n woning gunt. Dat is voor ons ook een prettig idee.

Begin september was de overdracht van het huis in Montfoort. Wij kijken meteen positief gevoel terug op het verkoopproces. De timing van de verkoop was perfect en wij hebben geen moment spijt gehad van de verhuizing naar ons nieuwe huis. Het is een vrijstaande woning uit 1938 omgeven door een flink stuk grond met dieren, precies waar wij behoefte aan hebben. Wij zijn dankbaar dat het zo is gelopen.’