Denkt u aan stoppen met uw boerenbedrijf?


Dit kan Schep voor u doen!

Boer zijn is voor u meer dan het runnen van een agrarische onderneming. Het is een manier van leven. De vrijheid en het werken in en met de natuur vormen daarbij belangrijke pluspunten. Uw boerenbedrijf heeft u met veel passie stap voor stap opgebouwd, vaak door intensief samen te werken met uw gezin en familie. Door samen te investeren, heeft u het boerenbedrijf steeds verder ontwikkeld. Ondernemers zoals u raken verknocht aan hun bedrijf.

Natuurlijk valt het niet altijd mee. Het boerenleven kent vele uitdagingen en is niet altijd zo romantisch als het voor de buitenwereld lijkt. Het is hard werken en opboksen tegen vooroordelen over milieubelasting en dierwelzijn. Bovendien worden de Europese regels op milieu- en kwaliteitsgebied steeds strenger. Sinds begin van dit jaar hebben melkveehouders te maken met fosfaatrechten voor hun melkvee. Doel daarvan is om te zorgen dat de productie van fosfaat onder het fosfaatplafond komt. Dat maakt het runnen van een boerenbedrijf er niet eenvoudiger op.

Opvolging

Dan is er vaak het vraagstuk van de opvolging. Wanneer u een dagje ouder bent, wordt de vraag wie uw agrarisch bedrijf overneemt steeds prangender. Zeker als er binnen uw familie geen geschikte opvolger is. De (financiële) eisen die worden gesteld aan het ondernemerschap veranderen snel en een boerderij overnemen is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Stoppen met uw bedrijf kan dan een optie zijn.

Vorig jaar besloten honderden agrarisch ondernemers een punt te zetten achter hun boerenbestaan. Al is dat geen eenvoudige beslissing, want voor veel boeren is het emotioneel zwaar om te stoppen. Het gaat in veel gevallen om boerenbedrijven die al generaties in de familie zijn. Toch kan de verkoop van uw agrarisch onroerende zaken de beste optie voor u zijn. In dat geval is Schep Makelaars u graag van dienst.

Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op