Schep ondersteunt u bij de ruimte voor ruimte regeling


Heeft u een verouderd of vervallen agrarisch bedrijfspand op uw erf? Met de Ruimte voor Ruimte regeling kunt u op een financieel aantrekkelijke manier uw oude bedrijfsgebouwen laten slopen. Schep Makelaars kan u hierbij begeleiden en de  vierkante meters voor u verzilveren.

De regeling Ruimte voor Ruimte is sinds 2000 van kracht. Deze regeling van de overheid, ook wel Rood voor Rood regeling of 'stallensloopregeling' genoemd, verschilt per gemeente en per provincie. De regeling is bedoeld om het platteland een oppepper te geven door het slopen van (voormalige) agrarische bebouwing die ontsierend voor het landschap is.

Hoe de regeling werkt:

  1. U sloopt ten minste 1.000 m2 aan bebouwing met agrarische bestemming.
  2. U krijgt een bouwkavel voor een nieuw te bouwen woning.
  3. Door verkoop van de bouwkavel aan derden betaalt u de sloopkosten.
  4. U bespaart onderhoudskosten aan oude gebouwen.

Bouwkavel

Wanneer u minimaal 1.000 m2 agrarische bedrijfsgebouwen laat slopen, krijgt u een bouwkavel voor - in principe - één woning. Deze woning kan op dezelfde kavel worden gerealiseerd, maar soms ook op een andere plek. Heeft u minder dan 1.000 m2 te slopen dan mag u agrarische gebouwen van elders betrekken bij uw aanvraag om toch aan 1.000 m2 te komen. In dit geval is het vaak een voorwaarde dat de projecten in dezelfde gemeente of in een cluster van samenwerkende gemeenten ligt.

Opbrengst sloopmeters

Met de verkoopopbrengst van de sloopmeters die u aan derden verkoopt, kunt u de gemaakte sloopkosten betalen. Uiteraard hangt de verkoopopbrengst af van de waarde van de bouwkavel. Daarnaast geeft de sloop van een eenvoudige schuur ten opzichte van een oude ligboxenstal met mestkelders en gedekt met asbest een aanzienlijk verschil in sloopkosten. Verder is het mogelijk dat het object fiscaal gezien nog een agrarisch bedrijf is. In dat geval zult u stakingswinst moeten afdragen. Gemiddeld varieert de bruto verkoopopbrengst tussen de 50 tot 200 euro per m2.

- Circa 870 m² ruimte voor ruimte meters in Vinkeveen te koop. Prijs nader overeen te komen.

Schep Makelaars kent de afwijkende Ruimte voor Ruimte regelingen per provincie/gemeente. Wij zetten de perspectieven van de regeling voor u uiteen en verzilveren voor u de sloopmeters.

Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op