Wil de overheid over uw grond beschikken?


Dit kan Schep voor u doen!

Als boer heeft u agrarisch onroerende zaken in uw bezit. Het kan voorkomen dat de overheid plannen heeft voor dit gebied. De overheid kan om diverse redenen over uw grond en/of opstallen willen beschikken. Bijvoorbeeld voor de aanleg van een nieuwe weg of spoorlijn, voor uitbreiding van woning- en industriegebieden of voor dijkversterkingen.

Onteigening; een ingrijpende maatregel

Om uw onroerende zaken in handen te krijgen, wil de overheid het aankopen. Meestal gaat dat in goed overleg tussen de overheid en de eigenaar of gebruiker. Als dat niet lukt dan kan de overheid overgaan tot onteigenen. Dat houdt in dat bezittingen, meestal onroerende zaken, door de overheid in bezit wordt genomen. Onteigening van uw eigendom is een ingrijpende maatregel. Het heeft gevolgen voor uw positie als eigenaar, maar ook voor uw individuele rechten. Bij deze maatregel loopt u een groot risico op (indirecte) economische schade.

Financiële compensatie

Eén ding staat vast: bij onteigening moet de overheid u volledig financieel compenseren conform de Onteigeningswet. Uitgangspunt hiervan is dat u als eigenaar of gebruiker na de onteigening in eenzelfde vermogens- en inkomenspositie verkeert als voor de onteigening. Daarnaast zitten er ook emotionele aspecten aan onteigening. De makelaars van Schep hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onteigeningsprocessen. Wij begrijpen u, handelen proactief en denken met u mee. Met ruim veertig jaar ervaring, kennis van zaken en hart voor de agrarische sector.

Onteigening is vaak een lastig proces, maar met de juiste aanpak kan het voor alle betrokkenen toch positief eindigen. Schep Makelaars is u graag van dienst om de onteigening voor u zo soepel en gunstig mogelijk te laten verlopen.

Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op